Połącz się z MY RENAULT
Strona główna Polityka prywatności

I Informacje ogólne

  • Niniejsza Polityka Prywatności określa sposób pozyskiwania, przetwarzania oraz zabezpieczania danych osobowych w rozumieniu ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku (Dz.U. Nr 133, poz. 883 z póź. zm.) oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz.U. Nr 144, poz. 1204 z póź. zm.)
  • Właścicielem strony internetowej dabrowscy.salonrenault.pl oraz administratorem danych osobowych jest Dąbrowscy Sp. z o.o., Wolności 59, 41-804 Zabrze.  

II Dane osobowe

  • Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
  • Dane osobowe są pozyskiwane podczas wypełniania formularzy dostępnych na stronie (np. Formularz kontaktowy, formularz rezerwacji pojazdu, formularz jazdy próbnej, formularz finansowania, formularz odkupu, formularz zapytania o przedmiot)
  • Dane osobowe są wykorzystywane wyłącznie w celu odpowiedzi na wypełniony formularz.
  • Zawartość strony internetowej można przeglądać bez podawania jakichkolwiek danych osobowych.
  • Każda osoba, która udostępniła swoje dane osobowe ma prawo do dostępu do ich treści oraz możliwość ich poprawiania, uaktualniania, uzupełniania, jak i również żądania zaprzestania przetwarzania danych osobowych oraz wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Wymienione czynności można dokonać poprzez wysłanie stosownego oświadczenia na adres email: biuro@dabrowscy.pl
  • Pozyskane przez administratora dane osobowe są przechowywane, przetwarzane i chronione zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Zbiór danych osobowych został zgłoszony do Generalnego Inspektora Danych Osobowych.
  • Administrator chroni zgromadzone dane osobowe korzystając z następujących środków:                      
    • zabezpieczenie zbioru danych przed nieuprawnionym dostępem  

III Informacja o plikach cookies.

  • Serwis korzysta z plików cookies. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  • Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  • Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
    • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    • określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google. 
  • W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  • Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
  • Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  • Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu partnerów.
  • Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookies wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics.
  • Pliki cookies mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.

IV Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?

  • Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www.
  • W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami

V Udostępnienie danych.

  • Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.
  • Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.  

VI Postanowienia końcowe

  • Operator ma prawo do zmian w niniejszej Polityce Prywatności. Osoby udostępniające swoje dane osobowe obowiązuje aktualnie obowiązująca wersja Polityki Prywatności, dostępna pod adresem dabrowscy.salonrenault.pl/polityka-prywatnosci
  • W sprawach nieuregulowanych niniejszą Polityką Prywatności stosuje się odpowiednio obowiązujące przepisy prawa polskiego.

Renault Zabrze - Dąbrowscy sp. z o.o. - Dąbrowscy Sp. z o.o.

  • DZIAŁ SPRZEDAŻY SAMOCHODÓW NOWYCH

    32 276 19 86 wew. 100 fax: 32 276 19 84 biuro@dabrowscy.pl godziny otwarcia: pon-pt: 900-1800 sob: 900-1400 Osoby kontaktowe: Hubert Wenzel - Dyrektor Handlowy
    32 276 19 86 wew. 113
    Marcin Bąk - Sprzedawca Samochodów Renault
    32 276 19 86 wew. 103, 725 230 410
    Mariusz Rogowski - Sprzedawca Samochodów Renault
    32 276 19 86 wew. 121, 695 916 565
  • SPRZEDAŻ I OBSŁUGA KLIENTÓW BIZNESOWYCH RENAULT PRO +

    32 276 19 86 wew. 100 godziny otwarcia: pon-pt: 900-1800 sob: 900-1400 Osoby kontaktowe: Hubert Wenzel - Dyrektor Handlowy
    32 276 19 86 wew. 113
    Tomasz Siwek - Sprzedawca Samochodów Renault PRO +
    32 276 19 86 wew. 101, 609 510 205
    Andrzej Andruszkiewicz - Sprzedawca Samochodów Renault PRO +
    32 276 19 86 wew. 114, 725 230 430
    Paweł Fila - Zastępca Szefa Obsługi Posprzedażnej
    32 276 19 86 wew. 500
    Adam Witkowski - Szef Działu Napraw Powypadkowych
    32 276 19 86 wew. 242
    Olgierd Gałęziok - Szef Działu Części Zamiennych
    32 276 19 86 wew. 400
  • DZIAŁ SPRZEDAŻY SAMOCHODÓW UŻYWANYCH

    32 276 19 86 do 89 godziny otwarcia: pon-pt: 900-1800 sob: 900-1400 Osoby kontaktowe: Hubert Wenzel - Dyrektor Handlowy
    32 276 19 86 wew. 113
    Sławomir Bartnik - Sprzedawca Samochodów Używanych
    32 276 19 86 wew. 403, 725 230 450
     sbartnik@dabrowscy.pl
  • SERWIS RENAULT

    32 276 19 86 wew 500 godziny otwarcia: pon-pt: 700-2000 sob: 700-1400 Osoby kontaktowe: Piotr Nawrot - Dyrektor Obsługi Posprzedażnej
    32 276 19 86 wew. 244
    Paweł Fila - Zastępca Szefa Obsługi Posprzedażnej
    32 276 19 86 wew. 500
    Mariusz Bartyla - Pracownik BOK
    32 276 19 86 wew. 201
    Wiesław Kostrzewski - Pracownik BOK
    32 276 19 86 wew. 201
  • CENTRUM NAPRAW POWYPADKOWYCH

    32 276 19 86 wew. 600 godziny otwarcia: pon-pt: 800-1800 sob: 800-1400 Osoby kontaktowe: Piotr Nawrot - Dyrektor Obsługi Posprzedażnej
    32 276 19 86 wew. 244
    Adam Witkowski - Szef Działu Napraw Powypadkowych
    32 276 19 86 wew. 242
    Katarzyna Jamróz - Pracownik BOK
    32 276 19 86 wew. 207
    Agata Pocheć - Pracownik BOK
    32 276 19 86 wew. 207
     apochec@dabrowscy.pl
  • OKRĘGOWA STACJA KONTROLI POJAZDÓW

    32 276 19 86 wew. 245 godziny otwarcia: pon-pt: 700-2000 sob: 800-1400 Osoby kontaktowe: Piotr Nawrot - Dyrektor Obsługi Posprzedażnej
    32 276 19 86 wew. 244
    Andrzej Golczewski - Kierownik OSKP
    32 276 19 86 wew. 245
    Krystian Mika - Diagnosta OSKP
    32 276 19 86 wew. 245
  • DZIAŁ CZĘŚCI ZAMIENNYCH

    32 276 19 86 wew. 400 godziny otwarcia: pon-pt: 700-2000 sob: 700-1400 Osoby kontaktowe: Piotr Nawrot - Dyrektor Obsługi Posprzedażnej
    32 276 19 86 wew. 244
    Olgierd Gałęziok - Szef Działu Części Zamiennych
    32 276 19 86 wew. 400
    Tomasz Borowiec - Magazynier
    32 276 19 86 wew. 400
    Jan Kober - Specjalista ds. Sprzedaży Części Zamiennych
    32 276 19 86 wew. 400
  • DZIAŁ FINANSOWY - KREDYTY, LEASINGI, UBEZPIECZENIA

    32 276 19 86 do 89 godziny otwarcia: pon-pt: 900-1800 sob: 900-1400 Osoby kontaktowe: Przemysław Dyduk - Szef Działu Finansowego ds. Kredytów i Leasingów
    32 276 19 86 wew.110, 609 259 070
    Krzysztof Rak - Specjalista ds. Kredytów i Ubezpieczeń
    32 276 19 86 wew. 176, 881 926 109
  • DZIAŁ MARKETINGU

    32 276 19 86 do 89 aszkudlarek@dabrowscy.pl godziny otwarcia: pon-pt: 900-1700 sob: 900-1400 Osoby kontaktowe: Barbara Dąbrowska-Rak - Członek Zarządu
    32 276 19 86 wew. 113
    Agnieszka Szkudlarek - Szef Działu Marketingu
    32 276 19 86 wew. 401, 725 230 480